14

Dakloze in Texas wordt binnen 12 uur wereldberoemd

Video 'Koester wat je hebt!' over dakloze gaat viral … In Amerika is 1 op de 30 kinderen dakloos 

Hij studeerde Russisch in Moskou en heeft een graad in computertechnologie maar toch leeft Sandy op straat. Wat ging er mis? Filmmaker Joseph Costello gaf zijn camera een dagje mee aan de dakloze in Austin waardoor we er achter komen hoe iemand met een stel goede hersenen op straat belandt. Sandy had niet zoals het stereotype zwerver moeite met drugs en alcohol, maar zijn fout was betrokken te raken bij een kerk waar hij te ver verwikkeld raakte. Dat hij niet wist om te gaan met zijn boosheid zorgde er mede voor dat hij op straat belandde. Het filmpje met de boodschap ’Neem de dingen die je hebt, niet voor lief’, ging binnen twaalf uur viral.


In Amerika zijn 2,5 miljoen kinderen dakloos. Een aantal dat in 2013 is gestegen. Net als Sandy kiezen deze kinderen er ook niet voor om dakloos te zijn. Zij hebben door het gebrek aan onderdak een slechte start in de maatschappij. Vooral in Californië slaat de crisis sterk om zich heen. Daar leven 527.000 kinderen op straat.

Volgens de studie is het aantal daklozen gestegen door het tekort aan betaalbare huizen en de neveneffecten van de werkloosheid. Het Department of Education meldt dat het om 1,5 miljoen schoolgaande kinderen, jongere kinderen niet meegerekend. Er wordt geschat dat 1 op de 30 kinderen dakloos is.

TIME: Study: 1 in 30 U.S. Kids were homeless during 2013

The independent: Youtube video that shows homeless man’s daily struggles on Austin’s streets goes viral

Geef een reactie

Laatste reacties (14)