Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dales: 'Mijn ontslagvergoeding kan terug in de pot'

  •  
12-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dales_01.jpg
VIDEO: Oud bestuursvoorzitter van InHolland wil vertrekregeling van 180 duizend euro helemaal niet
Oud-bestuursvoorzitter Geert Dales die eind vorig jaar opstapte nadat fraude met diploma’s van Hogeschool InHolland aan het licht kwam, wil zijn ontslagregeling helemaal niet. Tegen EenVandaag zei hij: “Zolang die niet strik noodzakelijk is hoef ik dat geld niet meer te ontvangen. Ik wil de handen uit de mouwen steken en zo snel mogelijk weer aan het werk.”
De oud-bestuursvoorzitter van Hogeschool InHolland kreeg een ‘sobere’ ontslagvergoeding van 180 duizend euro voor een jaar. Staatssecretaris van Onderwijs Halke Zijlstra wil dat Dales honderdduizend euro van die vergoeding inlevert.
Dales zegt dat er nog onderzoek plaatsvindt naar ‘ondermatige besteding van middelen’. Als daar sprake van zou zijn, vordert de overheid zijn vertrekregeling terug bij de Hogeschool en dat wil hij niet. De zaak gaan de oud-bestuursvoorzitter nog altijd aan het hart omdat de studenten van de InHolland er een slechte naam door krijgen. Afgelopen week bleek dat studenten van de Hogschool in Diemen ook hebben gefraudeerd met de diploma’s. Dales vreest dat InHolland een volgende publiciteitsgolf niet zal overleven.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.