21

Damn Food Waste in 6 foto’s

Gratis lunch op Museumplein Amsterdam groot succes: smikkelen van eten dat anders zou worden weggegooid 

Nederlanders verspillen jaarlijks nog steeds enorme hoeveelheden voedsel: ruim 30 procent beland elk jaar in de vuilnisbak. Vaak is dit voedsel nog uitstekend geschikt voor consumptie: het gaat dan bijvoorbeeld om groente die te groot, te klein of te krom is. Zaterdag vond op het Museumplein het evenement ‘Damn Food Waste’ plaats, waarbij mensen gratis konden lunchen van eten wat anders zou zijn weggegooid. Onze verslaggever Marie-Claire van den Berg was erbij en maakte onderstaande foto’s.


Kassa Groen special 

Kassa Groen ging na hoe wij duurzamer om kunnen gaan met voedsel. In twee speciale uitzendingen op 28 juni en 1 juli besteedt Kassa daarom onder meer aandacht aan het evenement ‘Damn Food Waste‘, een initiatief van onder meer het Voedingscentrum, FoodGuerilla en de Universiteit Wageningen.

Gratis lunch
Op 29 juni verzorgden zij een heerlijke (gratis) lunch van voedsel dat anders weggegooid zou worden. In plaats van in de vuilnisbak te verpieteren werd met de groente een maaltijd bereid voor 5000 mensen op het Museumplein in Amsterdam.
Iedereen was welkom. 

Bent u ook tegen voedselverspilling? Teken dan de petitie onderaan de site van Kassa Groen of ‘Damn Food Waste‘.

Meer informatie is ook te vinden op de website van FoodGuerilla.

Kassa Groen, vrijdag 28 juni en maandag 1 juli om 18:35 op Nederland 2!

Geef een reactie

Laatste reacties (21)