10

Datingonderzoek universiteit: ‘Mannen, praat niet over werk’

Vrouwen zijn de beslissers ... Laat haar over zichzelf praten

Voor een succesvol eindresultaat is het beter voor de man om tijdens een date niet over zijn werk te praten en de weg vrij te maken voor de vrouw om over zichzelf te praten. Dat blijkt uit onderzoek van de Stanford University in Engeland.

Vrouwen blijken uit het onderzoek ook minder reden hebben om te vrezen voor een afknapper. Dan Jurafsky, professor Linguïstiek en Computerwetenschappen:

We veronderstelden dat mannen vooral over zichzelf zouden praten en we waren verrast toen we ontdekten dat dit stereotype niet waar is. Bij succesvolle dates spreken vrouwen meer over zichzelf en gebruiken het woord ‘ik’ meer. Mannen praatten dan weer meer over de vrouw en gebruikten het woord ‘jij’ meer.”

Tijdens het onderzoek (dat zich geheel op hetero-dates richtte) blijkt dat de vrouw het eindoordeel in handen heeft.

Wanneer het op speed daten aankomt zijn vrouwen de beslissers.

Willen de mannen dat de vrouw besluit voor een vervolgdate kiest, is het belangrijk dat de vrouw zich prettig genoeg voelt om over zichzelf te praten waarbij de man goed luistert, maar ook het onderbreken van haar verhaal is belangrijk als dit een teken van engagement is.

Mannen onderbraken de gesprekken vaak. We dachten dat die onderbreking doorgaans als onbeleefd gezien zou worden. (..) Ze onderbraken iemand en zeiden dan ‘oh, dat is mij ook overkomen’.

Bonuspunten kunnen worden verdiend als de man luistert naar de problemen van de vrouwelijke datingpartner en sympathie toont. Not done is het praten over werk.

Het Laatste Nieuws: Hét datingadvies voor mannen? Praat niet over je werk en luister

Cc-foto: Carolina Andrea

Geef een reactie

Laatste reacties (10)