6

Datingsite rekent uit: ‘Wat blanken/zwarten nu echt leuk vinden’

Op zoek naar een date? Zwarte Amerikanen vinden 'soul food' een belangrijke gemene deler, Aziaten willen zichzelf graag profileren als 'simpel' terwijl latino’s kiezen om een 'funny guy' te zijn

De Amerikaanse datingsite OkCupid selecteerde 526,000 leden voor een onderzoekje. Ze deelden hen op in verschillende rassen categorieën die de leden zelf op hun profiel hadden aangegeven, en gingen aan de slag. Aan de hand van de woorden en zinnen die zij op hun profiel gebruiken, vonden zij uit welke smaken, interesses en begrippen kenmerkend zijn voor een etnische groep.

In de profielen van zwarte Amerikanen is het woord ‘soul food’ opmerkelijk veel te vinden. Voor zwarte vrouwen was het zelfs de sterkste overeenkomst die OkCupid kon vinden. Aziatische mannen en vrouwen kiezen er voor om zichzelf te omschrijven als ‘I’m simple’. Een contrast vergeleken met het zelfverzekerde ‘I’m a funny guy’ van Latino’s. Zwarte Amerikanen houden het bij ‘I’m cool’.

OkCupid keek ook naar religie. Zwarte Amerikanen vermeldden twee keer zo vaak als gemiddeld hun religie in hun profielen.

Een analysemethode genaamd Coleman Liau Index werd gebruikt om aan de hand van schrijfsels op de profielen het opleidingsniveau van de gebruiker te bepalen. Dat werd vervolgens ook nog eens gekoppeld aan zijn of haar religieuze overtuiging. Waardoor het onderzoek dus ook nog stelling neemt over het gemiddelde opleidingsniveau van verschillende religieuze groeperingen.

Protestanten en katholieken kwamen uit of het laagste niveau, ‘8th grade’, de tweede klas van de middelbare school. Boeddhisten en Atheïsten haalden de hoogste score, gemeten aan de hand van hun schrijfniveau, de derde klas van de middelbare school. Welke invloed deze laatste vergelijking heeft op het uiteindelijke onderzoeksdoel: het ontdekken van de smaken en interesses van verschillende etnische groeperingen, schrijft OkCupid er niet bij.

Lees hier het hele onderzoek van OkCupid

Geef een reactie

Laatste reacties (6)