15

David Bowie herrezen

Nieuw album legendarische popster verrast vriend en vijand ... Nu gratis te beluisteren

Het nieuwe album van David Bowie dat officieel op 11 maart verschijnt is nu al gratis te beluisteren via iTunes. The Next Day wordt alom bejubeld door recensenten. The Independent spreekt van de grootste comeback ooit.


Op zijn 66e verjaardag, begin januari, bracht Bowie, die zich na gezondheidsproblemen had teruggetrokken, onverwacht een nieuwe single uit ‘Where are we now’. In het diepste geheim blijkt hij een heel nieuw album opgenomen te hebben. Deze week verscheen ook het nummer The Stars (Are Out Tonight), met een videoclip geregisseerd door de Italiaans-Canadese Floria Sigismondi die eerder al video’s maakte voor onder meer Christina Aguilera, The Raconteurs, The White Stripes en Sigur Ros. Na het rustige Where are we now is dit weer een echte rocknummer.

In de clip speelt Bowie met het verschijnsel van ouder worden, vooral dat van zijn babyboomers-generatie. “We hebben een goed leven,” zegt hij aan het begin. Later is te zien hoe hij een jonge versie van zichzelf tot stilte maant. Die jonge Bowie wordt, geheel in stijl met zijn androgyne reputatie uit de jaren zeventig, gespeeld door de Nederlandse Saskia de Brauw.

Over het album twittert Leo Blokhuis enthousiast

Tsjonge jonge, wat ben ik toch fan van Bowie zeg, merk ik nu weer. Wat een album weer!

Het album is te beluisteren via iTunes

Iedere zaterdag in Lekker: Muziek

Geef een reactie

Laatste reacties (15)