5

De 10 allerlekkerste tv-koks (en hun beste recepten)

Zin in iets lekkers? Deze zinneprikkelende videorecepten zijn - net als de chefs zelf - een lust voor het oog

Zoet of hartig, pittig of juist zacht en romig: voor elke smulpaap is er wat wils! 10 heerlijke videorecepten, uitgevoerd door woest aantrekkelijke koks. Wat wil je nog meer?

De catwalk is niet de eerste plek waar je een keukenprinses zou verwachten, maar toch is dat waar de Britse tv-chef Lorraine Pascale haar carrière begon. Haar – veelal zoete – recepten worden wereldwijd geroemd, zoals ook deze Kruidige bramen-, peer- en Appelpavlova:

Colin McGurran werd bekend met zijn indrukwekkende deelname aan het kookprogramma ‘Great British Menu’, waar hij zowel met zijn gerechten als met zijn charme hoge ogen gooide. Zijn Coquilles in Dashi-bouillion met zeevruchten is niet te versmaden:

Hipster-chef Rachel khoo woont al jaren in Parijs, waar ze in een piepklein keukentje de heerlijkste dingen tevoorschijn tovert. Zoals deze ‘Hartige cake met geitenkaas en pruimen’:

De breedgeschouderde Australische chefkok Matt Moran waagt zich in dit videorecept aan een absolute klassieker en favoriet van jong tot oud: Chocolademousse!

Een artikel over smakelijke chefs is natuurlijk niet compleet zonder een creatie van de absolute meester van het culinair verleiden, Nigella Lawson. Vergeleken bij haar Chocolate Chip Cookies steken die van je oma eigenlijk een beetje schraal af:

Zeeduivel bereiden is een kunst die niet iedereen verstaat, maar chef Jun Tanaka weet precies hoe hij van het lelijke onderwatermonster een elegante traktatie moet maken. Zijn Gepocheerde zeeduivel met zeewier ziet er dan ook heerlijk uit:

Rachel Allen
is niet alleen een geweldige kok, ze heeft ook een accent waar je compleet van smelt, net als de kaas op de Parmesansoldaatjes bij haar geurige broccolisoep:

Tre Wilcox
wordt in de VS vooral geroemd om zijn stevige ‘Southern cooking’ gerechten (en zijn bovenarmen), maar deze Knapperig gegrilde zeebaars is ook zeer de moeite waard:

In Nederland zullen niet veel mensen van Anjum Anand gehoord hebben, maar in Groot-Brittannië – waar de Indiase keuken veel bekender is dan hier – heeft menigeen haar kookboek op de plank staan. Dit klassieke recept voor Kip Tikka Tandoori is de beste kennismaking die je maar kunt wensen:

Dat je niet piepjong en conventioneel knap hoeft te zijn om als sekssymbool beschouwd te worden bewijzen The Hairy Bikers (David Myers en Simon King), die een fanatieke en grote schare fans hebben opgebouwd ondanks – of misschien wel dankzij – hun middelbare leeftijd en welvaartsvetjes. Maar wie dit videorecept voor Aspergesoep met aardappelbrood bekijkt begrijpt onmiddellijk waarom de heren zo graag gezien worden in Britse huiskamers:

Geef een reactie

Laatste reacties (5)