Laatste update 22 juli 2016, 12:25
37

De aanzuigende werking van Bram Moszkowicz

Geert Wilders en de 14 zetelrovers: Francisco van Jole en Peter Kee bespreken de politiek, met special guest Hero Brinkman

Hero Brinkman presenteerde vandaag OP, zijn nieuwe partij voor mkb’ers en zzp’ers. In Oh, Oh, Den Haag, de politieke rubriek van De Nieuws BV, geeft hij een nadere toelichting en bespreekt dan Haagse ontwikkelingen met Joop eindredacteur Francisco van Jole en Peter Kee, de parlementair expert van talkshow Pauw.


Brinkman legt uit dat hij flink wil snijden in de overheid door ambtenaren te ontslaan en met de winst veel meer ambtenaren aan te nemen voor defensie en politie. “Minder belastinginspecteurs, meer politieinspecteurs” vat Van Jole het programma samen.

Daarna vertelt Kee over het debuut van voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz als politiek leider van de splinterpartij VNL in het programma Pauw. Volgens Kee moet de jurist nog wennen aan zijn rol als politicus. Hij citeert instemmend VVD-fractieleider Zijlstra die constateerde dat politiek een vak is.

Van Jole ziet in Bram Moszkowicz en de VNL een bedreiging voor de PVV. Volgens hem onstaat nu de situatie van Geert Wilders en de 14 zetelrovers. “VNL gaat hem stemmen kosten. Hij heeft nu al vier verkiezingen op rij verloren en zal dat bij de komende verkiezingen ook doen. Dat betekent minder fractieleden. Straks moet een kandidatenlijst gevormd worden en PVV-Kamerleden die geen kans op terugkeer wordt geboden zullen gemakkelijk overstappen naar VNL.”

Daarna gaat het gesprek verder over de nasleep van de affaire-Miltenburg. Telegraaf-journalist Paul Jansen, die vorig jaar onterecht Linda Voortman beschuldigde van lekken, beweert nu dat hij die informatie kreeg van een mol binnen GroenLinks. Kee gelooft dat. Van Jole stelt dat hij van twee bronnen onafhankelijk van elkaar heeft gehoord dat de informatie die Jansen onthulde niet bij GroenLinks vandaan kon komen. Hij wijst op het verslag van het presidium waaruit valt op te maken dat VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra mogelijk het lek naar De Telegraaf was. Hero Brinkman springt in de bres voor Jansen: “Die man heeft nog nooit een leugen opgeschreven.”

cc-fotot Hero Brinkman: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (37)