35

De ‘Bijlhout-factor’ van de PVV

Gaat de PVV de LPF achterna?

Onderzoek naar de kandidatenlijst van de PVV brengt een aantal onwaarheden aan het licht.

In de Volkskrant van vandaag staat een overzicht van PVV-kandidaten met een luchtje. Het overzicht begint met de nummer 5 op de lijst, Gidi Markuszower en zijn aanvaring met de politie vanwege een wapen dat hij niet bij zich mocht hebben.

Over de nummer 9 van de lijst, Mellony van Hemert, stond aanvankelijk op de PVV-website te lezen dat ze ‘psycholoog/gezinstherapeut’ was en gepromoveerd op het onderwerp kindermishandeling. Van Hemert werkte tot een jaar gelden als verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg en bij het ACT-team jeugd in Rotterdam-zuid als gezinstherapeut. Daar is niet bekend dat Van Hemert psycholoog is. Ook komt haar naam niet voor in het BIG, bij het Nederlands Instituut van Psychologen of bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie. De aanvankelijke mededeling is dan ook  inmiddels verwijderd van de PVV-site.

De nummer 23 van de lijst, James Sharpe werd aangekondigd als nationaal recordhouder op de 50 meter horden. Dat is niet zo. Volgens de Atletiek Unie heeft Sharpe het record in de categorie mannen tussen de 35 en 39 jaar.

Arjan Brogt staat op 34. Hij is ooit door de rechter veroordeeld voor een economisch delict. Hij bleek als studentenraadslid van de economische faculteit in Amsterdam vergoedingen te hebben opgestreken zonder ooit aanwezig te zijn geweest.

Bij kandidaat-politici die al voor hun aantreden in opspraak raken gaan de gedachten altijd weer terug naar Philomena Bijlhout. Deze LPF-politica is bekend geworden doordat zij de kortstzittende staatssecretaris is geweest die Nederland ooit heeft gekend: slechts enkele uren zwaaide ze de scepter over het staatssecretariaat van Emancipatiezaken in het Kabinet-Balkenende I (2002). Ze bleek te hebben gelogen over haar lidmaatschap van de burgermilities van het Surinaamse regime-Bouterse.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (35)