Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'De criminele junk verdwijnt'

  •  
06-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Het aantal auto- en woninginbraken is de laatste tien jaar sterk afgenomen
De criminele junk bestaat bijna niet meer, dat meldt het AD op basis van de jaarlijkse AD misdaadmeter. Uit die analyse blijkt dat de afgelopen tien jaar het aantal auto- en woninginbraken sterk is afgenomen. De Raad van Korpschefs onderschrijven de bevindingen.
Het AD schrijft:
Uit de AD Misdaadmeter 2011 blijkt dat het aantal auto-inbraken in ons land vorig jaar daalde tot ruim 93.000, vier procent minder dan een jaar eerder. De daling ten opzichte van tien jaar geleden is nog vele malen groter. Werd in 2001 nog één op de 70 Nederlanders slachtoffer, vorig jaar werd ‘slechts’ één op de 178 getroffen. Ook het aantal slachtoffers van woninginbraken kelderde. Werden in 2001 nog één op 170 Nederlanders slachtoffer, vorig jaar trof dit één op de 270 Nederlanders.
Volgens de politie is de criminaliteit zo flink gedaald door slimmer politieker, langere celstraffen voor junks, begeleid drugsgebruik voor junks en het verplicht afkicken.
cc-foto: L*Ali

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.