23

De Crisis & Ik

Live vanuit Arminius in Rotterdam... Discussie-avond over wat de crisis voor jou betekent... Twitter mee: #crisisenik

Joop presenteert in samenwerking met Studium Generale Erasmus en Arminius een avond over de crisis. Meetwitteren kan: #crisisenik

NB: Hier was de livestream te zien van de avond in Arminius

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

De financiële crisis is een feit maar wat de gevolgen voor ons nou precies zijn blijft onduidelijk. Vooral wat moet je nu wel of niet doen? Emigreren? Je spaargeld naar het buitenland sluizen? Lid worden van een vakbond? In een occupy-tent gaan zitten? De politiek onder druk zetten? En natuurlijk: hoe erg wordt het?
Op deze avond van het Denkcafé komen sprekers aan het woord die hun licht laten schijnen over dergelijke zaken en vragen van het publiek beantwoorden.

In volgorde van opkomst:

– Activistisch denker Merijn Oudenampsen vertelt wat er te leren en verwachten valt van de Occupy-beweging.

– Journalist Brenda Stoter vertelt hoe de crisis zich nu al aandient in het alledaagse leven.

– Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt spreekt over hoe de crisis een stad als Rotterdam treft en wat de politiek kan doen. 
– Peter Verhaar, bekend van Pauw & Witteman en oprichter van de Alex Bank, legt uit of het verstandig is eigen financiële instituten op te richten, zoals bezorgde Amerikanen nu doen.

– Financieel geograaf Ewald Engelen legt uit wat burgers, als consumenten en kiezers, anders kunnen doen om een volgende financiële crisis te voorkomen.

– Hacker Rop Gonggrijp vertelt over de Moeder aller Crisis die ons te wachten staat en hoe je je daar op voor kunt bereiden.
Presentatie: Mei Li Vos en Francisco van Jole.

cc foto: norbd

Geef een reactie

Laatste reacties (23)