Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'De demonstrant' is persoon van het jaar

  •  
14-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
demonstrant300.jpg
Tijdschrift Time roept wereldwijde demonstrant uit tot opvolger van Mark Zuckerberg... Tunesische straatverkoper die zichzelf in brand stak staat model...
Na onder andere ‘baby boomers’ (1966), ‘American women’ (1975) en ‘You’ (2006) heeft Time-magazine ook dit jaar een grote groep uitgeroepen tot persoon van het jaar. Het zijn de demonstranten die eerst van zich lieten horen tijdens de Arabische lente en later ook bij de verschillende Occupy-bezettingen.
‘De demonstrant’ heeft namelijk niet alleen zijn eigen ongenoegen kenbaar gemaakt, maar ook de wereld veranderd, vindt Time.
De eerste die aan het profiel van de persoon van het jaar voldeed was de Tunesiër Mohamed Bouazizi schrijft het blad. De 26-jarige straatverkoper zette zichzelf in brand en ontketende een golf van protest door het hele land.
De Occupy-beweging en de demonstranten in Griekenland krijgen een eervolle vermelding. Time Magazine riep in 2010 Facebook-oprichter Mark Zuckerberg uit tot persoon van het jaar.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.