Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De een zijn dood is de ander zijn brood

  •  
22-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
douche_01.png
Speculant Martin Shkreli reageert op ophef om het verhogen van de prijs van levensreddend middel Daraprim
De Amerikaanse hedgefonds manager Martin Shkreli heeft de woede van het volk op de hals gehaald. Hij heeft de prijs van het medicijn Daraprim – een 62 jaar oud medicijn tegen parasitaire infecties – van 13,50 naar 750 dollar verhoogd. In een interview met de omroep Bloomberg TV reageert hij laconiek op de ophef.
Het middel Daraprim – dat gebruikt wordt door onder andere kankerpatiënten en mensen met aids of Hiv – wordt met de stijging van de kosten voor velen onbetaalbaar. 
Shkreli krijgt op sociale media veel kritiek van Amerikanen maar reageert arrogant en onverschillig. In het filmpje van Bloomberg TV legt hij uit wat een mensenleven in kapitalistische termen waard is. 
De bedrijven die het voor dat wij het deden verkochten, gaven het bijna gratis weg. Het kostte maar 13.50 dollars en men heeft gemiddeld honderd pillen nodig per persoon. Dus uiteindelijk betaal je maar duizend dollar om je leven te redden. Het is alleen maar logisch dat we daaruit winst willen maken”. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.