32

De Fabeltjeskrant van Arabist Hans Jansen

Luister zelf: 'Staatsmedia' zaaien haat, Wilders en Le Pen worden verkeerd begrepen

Geert Wilders heeft Arabist Hans Jansen op nummer vier gezet op de lijst voor de Europese verkiezingen. Naar aanleiding van zijn kandidatuur was Arabist Hans Jansen te gast in het radioprogramma De Ochtend. Tijdens zijn optreden gaf hij voornamelijk af op de ‘staatsmedia’, die alleen opiniërende en ‘soms ook haatzaaiende artikelen publiceren’. Er zou geen onderzoeksjournalistiek meer bestaan. Over de samenwerking van de PVV met de antisemitische club Le Front National in Europa, is de beste man niet zo goed geïnformeerd. Dat komt ook al door de staatsmedia, aldus Jansen.

Op de vraag wat hij van samenwerking met een fractie vindt, waarin types zitten die bijvoorbeeld de holocaust ontkennen, antwoordt Jansen:

Oja? Nou, dan ben ik heel benieuwd. Dat lijkt me dan bijzonder domme… Kunt u namen noemen dan? Nou, de vader van Marine le Pen die speelt dacht ik geen centrale rol, maar die heeft gezegd dat de holocaust een voetnoot in de geschiedenis is. Dat heeft hij natuurlijk gezegd om de joden te kleineren. Maar dat is niet helemaal hetzelfde als ontkennen. Ontkennen zou ik heel zielig vinden ja […] Dat is een hatelijke opmerking. Daar is de wereld vol mee […] Het lijkt me zeer de vraag of de oude heer Le Pen straks in het Europees Parlement zit en of hij straks in de fractie zit die Geert Wilders en Marine le Pen willen maken.

Hans Jansen, u vraagt, wij draaien.

Allereerst wil Wilders met meer partijen dan Front National samenwerken. Behalve FN zoekt hij ook toenadering tot het Vlaams Belang, Lega Norte en de FPÖ. Voor het gemak – anders wordt het wel heel veel – focussen we ons even alleen op Le Front National.

Geen centrale rol zegt u? Niet alleen is de vader van Marine le Pen, Jean-Marie le Pen, verkiesbaar voor de partij in het Europarlement, hij is tevens de oprichter, ere-lid, had een presidentskandidatuur in 1974, 1988, 1995, 2002 en 2007 en is lijsttrekker. Ook is de beste man veroordeeld voor antisemitisme omdat hij de nazi-bezetting ‘niet bijzonder onmenselijk’ heeft genoemd, onlangs werd hij ook nog gefotografeerd terwijl hij de ‘quenelle’ uitbracht, een soort hedendaagse Hitlergroet. Tel daarbij de ‘voetnoot’ opmerking op en als het een Marokkaan was geweest, stonden alle PVV’ers luid ‘minder’ te roepen.

Overigens is de lijst van FN nog niet compleet. De grote vraag is of de echte holocaustontkenner Bruno Gollnisch op de lijst terecht zal komen. U weet wel, het akkefietje over het ontkennen van het bestaan van gaskamers tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat hem een voorwaardelijk voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een geldboete van 5000 euro opleverde. Saillant detail: het Europees Parlement ontnam hem zijn immuniteit, waardoor hij vervolgd kon worden. Hoewel Marine le Pen hem eerder uit de partij heeft geprobeerd te weren en hoewel ze heeft beloofd haar partij te zuiveren van antisemieten, lijkt ze zich niet los te kunnen wrikken van haar vaders vrienden.

Gollnisch zei eerder:

Ik ontken niet dat de moorddadige gaskamers hebben bestaan. Maar ik ben geen specialist in die kwestie. Ik denk dat we het aan aan de historici moeten overlaten om erover te discussiëren. En dat moet een vrij debat zijn.

Maar dan zijn we er nog niet. Wie zeker op de lijst staat is Aymeric Chauprade. Hij werd in 2009 ontslagen uit zijn functie als leraar van een militaire opleiding in Parijs, omdat hij de Joden de schuld geeft van de aanslagen op de Verenigde Staten op 11 september 2001. Volgens Chauprade waren de aanvallen op New York en Washington niet het werk van Al Qaida, maar van Israël en de Verenigde Staten. Bovendien denkt de man, zo zei hij in een door hemzelf geposte video, dat de Verenigde Staten en Israël bondgenoten van Saoedi-Arabië zijn en net als het streng islamitische land de meer gematigde Arabische landen willen vernietigen. Het is wederom de schuld van de Joden.

Als het nu nog niet duidelijk is dat de vrienden van Wilders nog minder fris zijn dan de ‘minder, minder’-klucht die hij vorige week hield, dan is er altijd nog de video van Brandpunt, waarin de KRO (staatsmedia!) vertelt wie die vrienden van Wilders exact zijn.

Wij wensen de heer Jansen heel veel succes in zijn nieuwe baan. Want met zulke vrienden…

De uitzending van De Ochtend terugluisteren kan hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)