6

De Groningse gaswinning en het groeiend leger voorlichters

Commentaarduo Kee & Van Jole laat zich deze week in De Nieuws BV uit over de parlementaire enquête naar de gaswinning. Parlementair journalist Peter Kee, werkzaam voor onder meer Pauw en de VARA-gids, zet uiteen hoe slim GroenLinks heeft geopereerd om het voorstel aangenomen te krijgen. Zo is het geen toeval dat het voorstel een enquête te houden nu werd gedaan. “Het is verkiezingstijd, geen enkele partij kan het zich nu veroorloven tegen zo’n onderzoek te stemmen,” aldus de Binnenhof-insider. Van Jole twijfelt aan het effect van een enquête. “Waarschijnlijk wordt het onderzoek naar de gasramp pas gestart als geen enkele verantwoordelijke nog op zijn post zit. Misschien moet er ook eens naar de strafrechtelijke mogelijkheden gekeken worden.”

Daarna praten de twee over de toename van het aantal voorlichters in Den Haag. Dat probleem is geagendeerd door Ronald van Raak, legt Kee uit. Het gaat vooral om mensen die voorlichting via social media doen. Van Jole speelt advocaat van de duivel en zegt dat de mediaconsumptie ook enorm is toegenomen de laatste jaren. “Iedereen verwacht op ieder moment van de dag informatie.”

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)