46

&… De Grote Ontwijker

Wilders houdt zijn mond over hoofddoekuitlating Beatrix … Groot-Brittannië op zoek naar vrolijkste hond ter wereld … Uitknop van de smartphone beste remedie tegen stress … & Leukste webvideo's 2011 verschijnen op het witte doek

Meer nieuws vandaag


Het is een patroon. Wilders reageert niet op kwesties die hem niet goed uitkomen. Bij lastige vragen geeft hij niet thuis. ‘Handen af van de hypotheekrenteaftrek’ vindt hij belangrijker dan reageren op de uitlatingen van Koningin Beatrix over hoofddoekjes. Een boodschap die zij nota bene aan het adres van Wilders richtte.

De Indiase regering wil van zijn huidige legerleider af, maar echte redenen daarvoor zijn er niet, daarom is men een discussie begonnen over de geboortedag van de man. Generaal Vijay Kumar Singh zegt op 10 mei 1951 geboren te zijn, maar tegenstanders menen dat hij in 1950 is geboren wat zou betekenen dat hij al dit jaar met pensioen kan. Singh is nu naar de rechter gestapt om de zaak aan te vechten.
(New York Times)

Geïnspireerd op de bestseller van Alexandra Horowitz ‘Inside of a dog’ is de Britse Huffington Post op zoek naar de vrolijkste hond ter wereld. De opiniewebsite doet inmiddels ook daadwerkelijk onderzoek naar wat de voorwaarden voor een hond zijn om echt gelukkig te zijn. In de top drie staan momenteel de hond die de korenvelden trotseert, de Doberman op zijn bounty eiland en ballonnenjager Boxer Bunk.
(Huffington Post UK)

Amerikanen worden niet dikker, maar ook niet dunner. Zo blijkt uit de nieuwste onderzoeksresultaten in de VS. Niemand weet echter de precieze oorzaak. Het is mogelijk dat Amerikanen gezonder zijn geworden door betere gezondheidsprogramma’s en voorlichting op scholen, maar het kan ook zo zijn dat de populatie zijn biologische verzadiging heeft bereikt en dat alle zwakkeren al obees zijn geworden.
(New York Times)

Webvideo’s hebben de afgelopen jaren hun positie in de filmbusiness veroverd. Upload Cinema vertoont daarom op 29 februari de Top 40 webvideo’s van 2011 op het witte doek. Bright geeft gratis kaartjes weg.
(Bright)

Hoe herken je stress bij een collega? Wetenschappers hebben aangetoond dat mensen die veelvuldig hun smartphone op berichten checken, aan stress leiden. Wie in de ‘super-stress modus’ verkeert zou zelfs lijden aan hallucinaties waarbij hij denkt dat zijn telefoon vibreert. Afkomen van de stress is simpel. Gewoon je smartphone uit doen.
(Discovery News)

Wat vond jij opmerkelijk nieuws vandaag? Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (46)