Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Hoerengracht komt thuis

  •  
18-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hoerengracht.jpg
The Hoerengracht van het kunstenaarsechtpaar Edward en Nancy Kienholz komt naar Amsterdam.
Nadat het is getoond in de National Gallery in Londen is het kunstwerk vanaf maart te zien in het Amsterdams Historisch Museum. Het is voor het eerst dat The Hoerengracht naar Amsterdam komt. De Amerikaanse kunstenaars hebben zich voor het werk laten inspireren door de wereldberoemde hoerenbuurt in Amsterdam.
Radio Nederland Wereldomroep schrijft:
De makers zijn het echtpaar Ed en Nancy Kienholz. Ze hebben de straten en gebouwen van de Walletjes deels nagebouwd met achter de ramen levensechte modellen van prostituees. Daarbij zijn ook vrij expliciete beelden van bizarre en extreme seksuele handelingen te zien. (…) Het echtpaar Kienholz bouwde The Hoerengracht al in 1983. Ze zeiden geïnspireerd te zijn door de vele trips die ze naar de Amsterdamse hoerenbuurt maakten. Ed Kienholz, die in 1994 is overleden, was toen overigens al bekend om zijn morbide kunstuitingen over onder meer geestesziekten, abortus en de porno-industrie.
Lees verder bij RNW

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.