42

‘De Jager slechtste minister van Financiën sinds WWII’

Emeritus hoogleraar Melvyn Krauss: Jan Kees de Jager is een populistisch poppetje van Duitsland

Emeritus hoogleraar Economie aan New York University heeft felle kritiek op hoe Europese leiders de economische crisis aanpakken. Ministers van Financiën zouden te populistisch zijn en geen interesse hebben in een sterk Europa. Populariteit van het eigen hachje gaat boven het vinden van een oplossing voor de Euro-crisis, aldus Krauss in Nieuwsuur.


Krauss:

Ik ben enorm teleurgesteld. Ze doen of het besparen van belastinggeld het enige is dat telt. Uit hun houding blijkt niet dat ze beseffen hoe ongelooflijk veel winst de euro de Nederlanders en Duitsers oplevert.”

Op de vraag hoe hij vindt dat de Nederlandse minister van Financiën, Jan Kees de Jager, reageert, antwoordt hij:

Tja, De Jager… We moeten beseffen… Ten eerste vind ik De Jager de slechtste minister van Financiën die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog heeft gehad. Hij lijkt niet meer dan een stroman van de Duitsers. Als de Duitsers zeggen spring, vraagt De Jager ‘hoe hoog?’

Krauss heeft de indruk dat Europa gebukt gaat onder populisme. Politici zouden te veel bezig zijn met hun eigen hachje, Europa zou ze niks kunnen schelen. Zo ook De Jager, aldus Krauss.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)