Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Jager weigert extra Griekenland-debat

  •  
01-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Brief aan de Kamer zaait nog meer twijfel bij SP; hoogte van extra bijdrage is onduidelijk
Minister van Financiën Jan Kees de Jager weigert terug te komen van Kamerreces om extra uitleg te geven over de oplopende financiële steun aan Griekenland. Vorige week meldde NRC Handelsblad dat naast de 109 miljard euro steun die is toegezegd aan Griekenland, minister De Jager verzuimd heeft de 35 miljard euro die daar bovenop als garantie is beloofd te melden aan de Kamer. De Kamer, met de SP voorop, willen extra overleg met de minister.
De minister schrijft in zijn brief dat hij de extra steun wel degelijk heeft gemeld, tijdens het Kameroverleg op 21 juli.
“In dat verband heb ik aangegeven dat een substantiële omvang van de bijdrage van de private sector extra garanties aan de Europese Centrale Bank met zich mee zou brengen.” Wat de hoogte van die extra garanties zou zijn, is echter onbekend.
NRC noemde eerder 35 miljard euro, maar of dat bedrag klopt laat De Jager in het midden: “Over de exacte omvang en vormgeving dient nog overleg plaats te vinden.” Te meer reden voor de SP om de Tweede Kamer te vragen terug te komen van reces voor een debat.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.