34

De Jager weigert extra Griekenland-debat

Brief aan de Kamer zaait nog meer twijfel bij SP; hoogte van extra bijdrage is onduidelijk

Minister van Financiën Jan Kees de Jager weigert terug te komen van Kamerreces om extra uitleg te geven over de oplopende financiële steun aan Griekenland. Vorige week meldde NRC Handelsblad dat naast de 109 miljard euro steun die is toegezegd aan Griekenland, minister De Jager verzuimd heeft de 35 miljard euro die daar bovenop als garantie is beloofd te melden aan de Kamer. De Kamer, met de SP voorop, willen extra overleg met de minister.

De minister schrijft in zijn brief dat hij de extra steun wel degelijk heeft gemeld, tijdens het Kameroverleg op 21 juli.

“In dat verband heb ik aangegeven dat een substantiële omvang van de bijdrage van de private sector extra garanties aan de Europese Centrale Bank met zich mee zou brengen.” Wat de hoogte van die extra garanties zou zijn, is echter onbekend.

NRC noemde eerder 35 miljard euro, maar of dat bedrag klopt laat De Jager in het midden: “Over de exacte omvang en vormgeving dient nog overleg plaats te vinden.” Te meer reden voor de SP om de Tweede Kamer te vragen terug te komen van reces voor een debat.

Eerder verscheen op Joop: Griekse steun nog eens 35 miljard duurder; niet gemeld door De Jager
NRC: De Jager wil geen extra overleg garantie Griekenland, de Kamer wel
De Volkskrant: SP wil nog deze week nieuw debat over Griekse steun

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (34)