48

De Jager wijst schuldigen Griekse tragedie aan

'Griekenland had niet bij de euro gemoeten'... 'De PVV is kortzichtig'... 'Nout Wellink moet de minister laten regeren'

In een interview met Vrij Nederland zegt minister Jan Kees de Jager dat Griekenland nooit bij de euro had gemoeten. Ook schopt de minister tegen de PVV aan, vanwege de houding van de partij rondom de aanpak van de Griekse schuldencrisis. De Jager ligt de afgelopen weken onder vuur vanwege de harde opstelling van Nederland in Europa, maar gelooft zelf dat ‘keihard doorpakken’ de beste remedie is.

De PVV is tegen steun aan Griekenland en houdt vanaf het begin voet bij stuk. Reden voor De Jager om geen goed woord voor de partij over te hebben:

Ze waren tegen, ze zijn tegen en wat je ook als argument gebruikt: ze zullen altijd tegen blijven. De PVV is nooit voor internationale hulp geweest. Ik vind dat kortzichtig.

Griekenland had wat betreft De Jager nooit bij de euro gemoeten. De minister zegt hierover: “Met de informatie die we nu hebben, zou ik zeggen: nee, Griekenland had niet bij de euro gemoeten.”

Niet alleen de PVV krijgt het in het interview te verduren, ook naar voormalig president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink haalt hij uit. Volgens De Jager is wel de maatregel dat de president maar twee termijnen mag aanblijven wel degelijk met Wellink besproken.

De Jager:

En dan nog: ook al ben je het soms niet eens, een minister moet regeren. En je moet niet de slager zijn eigen vlees laten keuren.

Vrij Nederland: De Jager: ‘Griekenland had niet bij de Euro gemoeten’

cc-foto: Danny Mekic

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (48)