Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Jager wil Griekse staatsbedrijven als onderpand

  •  
17-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-JanKeesDeJager300.jpg
Luchthavens, spoorwegen, watermaatschappijen en elektriciteitsbedrijven moeten in een apart fonds. Landen die leningen geven, krijgen deel als onderpand
De Griekse regering moet staatsbedrijven in onderpand geven voor nieuwe leningen. Dat voorstel heeft minister De Jager (financiën) gisteren in Brussel gedaan, zo meldt Trouw. De Jager zegt steun te hebben van Duitsland, Finland, Oostenrijk en Luxemburg.
De Jager sloot schuldsanering voor Griekenland niet uit, als alle andere maatregelen tekortschieten, zo meldt Trouw. Maar dan gaat het alleen om schulden aan banken, verzekeraars en andere investeerders. Griekenland kreeg een jaar geleden 110 miljard euro steun toegezegd door de eurolanden en het IMF. De overheidsfinanciën moeten volgend jaar op orde zijn, zodat Athene weer op de markt kan lenen. Maar dat lijkt onmogelijk met een staatsschuld van meer dan 150 procent. Volgende maand moet weer een deel van de leningen worden uitgekeerd. Nederland, Finland en Oostenrijk dreigen niet te betalen als Griekenland niet méér bezuinigt en privatiseert.
Lees meer bij Trouw: Grieks staatsbezit al onderpand

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.