Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Krom wuift protest gehandicapten weg

  •  
25-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
protest_300_02.jpg
Staatssecretaris De Krom (VVD) ontkent massa-ontslag in sociale werkplaatsen
Het kabinet wil dat ‘de markt’ de zorg op zich neemt voor mensen die vanwege een handicap extra hulp nodig hebben bij arbeid. Vakbonden en linkse oppositie vrezen de tienduizenden ontslagen bij sociale werkplaatsen waar onder meer mensen met een verstandelijke beperking in staat gesteld worden te werken.
Het conflict tussen het kabinet en de sociale werkplaatsen loopt op. Vorige week kondigde koepelorganisatie Cedris en een zestal gemeenten aan naar de rechter te stappen om de rigide bezuinigingen tegen te gaan. Vandaag werd op initiatief van vakbond FNV gedemonstreerd in Den Haag.
Paul de Krom, staatssecretaris van Sociale Zaken, wil dat er bij de sociale werkplaatsen 60.000 banen verdwijnen maar vandaag ontkende hij dat er ontslagen zullen vallen.
NOS schrijft :
Staatssecretaris De Krom ontkent dat in sociale werkplaatsen op grote schaal mensen worden ontslagen. Wel streeft het kabinet ernaar dat zo veel mogelijk mensen een gewone baan krijgen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.