8

De laatste Man Bijt Hond

Laatste aflevering 'Man Bijt Hond' uitgezonden… Programma wil door op internet... crowdfundingactie vandaag van start

Voor veel kijkers was het een droevige dag deze vrijdag. Want vrijdagavond is de allerlaatste aflevering van het tv-programma Man Bijt Hond uitgezonden.


Het programma dat zestien jaar lang op de Nederlandse televisie te zien was, was beroemd om haar grote reportages over kleine onderwerpen en gewone mensen zoals de ‘Veerkampjes’ die zo bekend werden door het programma dat ze zelfs een real-life soap kregen op SBS6.

Het programma moest zestien jaar plaats maken voor het nieuwe televisieprogramma ‘BinnensteBuiten’. Maar de oud-makers van Man Bijt Hond willen de titel echter niet kwijt en zijn daarom vrijdag een crowdfundingactie gestart om op internet alsnog door te kunnen gaan met uitzenden. Daarvoor is 99 duizend euro nodig. Op redmanbijthond.nl kunnen mensen bijdragen aan dit bedrag. De site is in het leven geroepen door Jeroen van Leeuwen die een optie heeft op de rechten van het programma per 1 januari 2016. Van Leeuwen in de Volkskrant:

Als je bedenkt dat Man bijt hond dagelijks honderdduizenden merendeels vaste kijkers trekt, dan móet het lukken.

Bekende Nederlanders als Hugo Borst, Herman Pleij en Paul de Leeuw steunen het initiatief. Zij vinden dat Man Bijt Hond moet blijven voor ‘onze nakomelingen’, aldus Paul de Leeuw.

Bekijk hier de allerlaatste aflevering van Man Bijt Hond terug.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)