Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De laatste oceaan gaat er aan

  •  
12-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
ross_300.jpg
als er nu geen actie wordt ondernomen ... Bekijk de clip, teken de petitie 
Bij Antarctica, in de Zuidelijke Oceaan ligt de Rosszee. Het is een van laatste ongerepte gebieden ter wereld. Een regio waar een perfect eco-systeem in werking is. Of misschien moeten we zeggen: was. Want tot verbijstering van natuurbeschermers heeft de commerciële visserij deze zee ontdekt.
De ijszee was eeuwenlang ontoegankelijk. Maar door de opwarming van de Aarde is het ijs gaan smelten en ziet de visindustrie haar kans schoon. Varende visfabrieken jagen op de mysterieuze  Antarctische ijsvis om die als dure delicatesse te verkopen aan restaurants aan de andere kant van de wereld. Ze zijn van plan de helft van de vissen weg te vangen.
De Nieuw-Zeelandse filmer Peter Young heeft een documentaire gemaakt over de race om de Rosszee van de ondergang te redden. Een organisatie probeert de wateren tot internationaal reservaat te laten verklaren. Ze vragen je een petitie te tekenen op hun site.
Meer informatie vind je bij Greenpeace:  Save the Last Ocean
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.