0

De Man Zonder Schuld

Scheringa schuift ALLE verantwoordelijkheid voor ondergang DSB af ... Speciale uitzending trekt 1,8 miljoen kijkers ... Spaarders krijgen bijna alles terug

DSB-topman Dirk Scheringa was maandagavond de enige gast aan tafel bij Pauw & Witteman. In het laatste deel van de uitzending werd de schuldvraag ter sprake gebracht. Hij houdt zonder blikken of blozen vol dat hem geen enkele schuld treft. De ondergang van de bank is volgens hem te wijten aan zijn concurrenten.


De ontluisterende ontknoping van de uitzending begon met een compilatie van het leed dat de DSB-bank de afgelopen jaren heeft aangericht onder laagopgeleide mensen die veel te dure producten aangesmeerd kregen en daardoor ernstig in de problemen kwamen.

Scheringa kijkt het menselijk leed gelaten aan. In een minutenlang durend verweer houdt hij zonder blikken of blozen vol dat hem geen enkele schuld treft. Zelfs het feit dat hij excuses heeft aangeboden wil volgens hem niet zeggen dat hij fout is geweest. Want alle andere banken boden immers dezelfde producten aan volgens Scheringa. Hij geeft die andere banken vervolgens de schuld van zijn ondergang.

JP: Wie heeft er nu winst bij dat de DSB failliet is?
DS: Ik durf daar niemand van te beschuldigen maar ik denk wel dat de andere banken nu meer klanten krijgen, dat is logisch.
JP: Die moeten betalen.
DS: Ja , dat is ook onverstandig.
JP: Dus die hebben daar dan toch geen winst bij?
DS: Uiteindelijk is er wel een concurrent van de markt af.
JP: En dat zou ze dan uiteindelijk beter uitkomen?
DS: Wie weet.

Kijk vanaf 4:40 voor tien minuten lang ontkenning.
De vraag van Jeroen Pauw komt op 13:30 voorbij.

In het gesprek spreekt Scheringa ook de verwachting uit dat DSB-beheer waar zijn twee hobby’s voetbalclub AZ en het museum voor magischrealistische kunst onder vallen, ook failliet gaat.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)