0

&… De mooiste Republikeinse flaters

Franse Twitteraars omzeilen strenge wet door in IIWO-codetaal te praten ... Appelsientje niet vers geperst en ook niet uit Nederland ... & Antwerpse Universiteit haalt tonijn van het menu

Meer nieuws vandaag…

De zes domste uitspraken in de Republikeinse verkiezingsrace gingen over anti-conceptie. De Huffingtonpost zette de domste op een rijtje. Zoals die van Rick Santorum: “Anti-conceptie is niet ok. Het is een vrijbrief om ‘dingen’ op seksueel gebied te doen die we verstaan onder hoe dingen horen te zijn.” Niet alleen mannen, ook vrouwelijke republikeinen kwamen met creatieve argumenten. Zoals Jeanine Notter. Zij haalde een uitspraak van een dokter aan die beweert dat anti-conceptie gevaarlijk is voor mannen. Door een vrouw te penetreren die de pil slikt zouden ze prostaatkanker kunnen krijgen. (Huffington Post)

Franse Twitteraars hebben via codetaal uit de Tweede Wereldoorlog de strenge Franse wet omzeilt die een verbod stelt op het voorspellen van de verkiezingsuitslag. Op Twitter ging men zondag in debat over een Hongaarse groene wijn en een rode Nederlandse kaas. Via #RadioLondres, de naam van de verzetszender in de Tweede Wereldoorlog, gingen Twitteraars met elkaar in discussie. Wie in Frankrijk de wet breekt kan een boete krijgen tussen de 75.000 en 100.000 dollar.  (France24)

Joran van der Sloot mag naar de VS voor berechting voor afpersing van de moeder van Natalee Holloway. Peru, het land waar Van der Sloot 28 jaar gevangenisstraf kreeg voor de moord op Stephany Flores heeft ingestemd met de uitlevering. In Amerika kan Van der sloot een gevangenisstraf van 25 jaar krijgen. Het is de bedoeling dat hij na de berechting in Amerika weer terug naar Peru gaat. (RTL-Nieuws)

‘Appelsientje Hollands fruit’ komt helemaal niet uit Nederland. Foodwatch concludeert dat het fruit dat gebruikt is voor de vruchtendrank overal vandaan komt, behalve uit Nederland. Het pak is voor de helft gevuld met gezoet water en bestaat voor de andere helft uit vruchtenconcentraat van appels, peren, citroenen en druiven. Het concentraat is industrieel geproduceerd en niet, zoals de suggestie wordt gewekt, versgeperst in eigen land. (AD)

Op de Universiteit van Antwerpen zal geen tonijn meer te vinden zijn. In alle restaurants en cafetaria’s van de Vlaamse universiteit wordt de tonijn van het menu geschrapt. De tonijn is één van de meest bedreigde vissoorten ter wereld. Zo’n tachtig procent van de visbestanden is volledig of gedeeltelijk overbevist. (De Morgen)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)