Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Nieuwe Vakbeweging toch te oud

  •  
15-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-JettaKlijnsma_dnv300.jpg
Ouderenbond ANBO, 183 duizend leden: DNV te weinig vernieuwend ... Ook kleinere bonden wijzen de opvolger van FNV af: We blijven bezig met stammenstrijd
De Nieuwe Vakbeweging (DNV) is mislukt. Dat zegt althans de directeur van ouderenbond ANBO, Liane den Haan. De opvolger van de vakcentrale FNV is volgens de ANBO te weinig vernieuwend. De bond zal met zijn 183 duizend leden dan ook niet deelnemen DNV, zo meldt onder andere de Volkskrant vrijdag.
“Het is oude wijn in nieuwe zakken en ik wil geen marionet worden van andere bonden”, zegt ANBO-voorzitter De Haan. Volgens haar willen de grote bonden nog steeds een centrale aansturing, waarbij de macht van het getal de zeggenschap bepaalt, zo meldt ook de NOS vrijdagochtend. ANBO wil juist een beslissende stem hebben als het gaat om de ouderen.
De Volkskrant schrijft dat naast ANBO, ook Zelfstandigen Bouw (10.000) en Mooi (8.000) niets zien in de vernieuwingsplannen onder andere PvdA-politica Jetta Klijnsma. “We hebben vorig jaar afgesproken dat mensen van buitenaf een nieuwe vakbeweging zouden oprichten”, zegt Charles Verhoef, voorzitter van FNV Zelfstandigen Bouw. “Maar van dat plan blijft niet meer dan een advies over. Daar gaat iedereen weer op schieten en zo blijven we binnen de FNV bezig met onze stammenstrijd.” Bonden die op 23 juni wel overstappen naar de nieuwe vakbeweging, Zelfstandigen, NVJ en Kiem, doen dat op voorwaarden waarvan nu al twijfelachtig is of die haalbaar zijn, aldus de Volkskrant.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.