Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Olympische ringen in een ander jasje

  •  
30-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Billionairs_300.jpg
De Spelen: Het topniveau verzameld uit een wereld van contrasten
Het crème de la crème dat rondloopt in Londen vertegenwoordigt niet alleen de sport, maar ook hun land. Iets waar we best eens meer aandacht aan zouden mogen besteden volgens de makers van oceaniaeuropeamericaasiaafrica. Als we kijken naar de contrasten tussen de verschillende landen waar de wereldtop vandaan komt, is het goud van Marianne Vos bijna net zo fascinerend als de Afrikanen die meedoen aan de wegtour.
De kleuren van de Olympische ringen staan symbool voor passie, vertrouwen, overwinning, ethiek en sportiviteit. Ook staan ze symbool voor een werelddeel, stelt het officiële handboek van de Olympische Spelen. Oceaniaeuropeamericaasiaafrica illustreert statistieken van elk continent door middel van eenvoudige schaal verschuivingen van de iconische ringen van het toernooi.
De kleur / continent verdeling die hier is gebruikt is als volgt: Blauw: Oceanië Zwart: Europa Rood: Noord- en Zuid-Amerika Geel: Afrika Groen: Azië
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.