Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De pen is machtiger dan het toetsenbord

  •  
04-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
pen300
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat aantekeningen maken op de computer negatieve impact heeft op leerproces student
Soms blijkt een low-tech oplossing nog steeds het beste. Wetenschappers van Princeton hebben aangetoond dat studenten die aantekeningen maken bij colleges en dat gewoon met een pen doen, vele malen meer van de stof opsteken dan hun tikkende studiegenoten.
Naast het feit dat laptops meer gelegenheid tot afleiding bieden, wat al eerder werd aangetoond, blijkt nu ook dat – zelfs als de laptop alleen als schrijfinstrument wordt gebruikt – tikken minder effectief is dan schrijven. Studenten die per toetsenbord notities maken verwerken weliswaar meer tekst, maar door de toegenomen snelheid zijn ze sneller geneigd om alles op te schrijven wat er gezegd wordt, terwijl schrijvende studenten de informatie beoordelen en alleen noteren wat waardevol is. De informatieverwerking van typende studenten is daarom oppervlakkiger, wat het begrip van de stof niet ten goede komt.
cc-foto: Wilson Hui

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.