3

De schoonheid van de irrationele mens

Het verhaal van een olympiĂ«r voor wie geen stadion te bouwen is...

Welkom in de wereld van de Zuid-Afrikaan Ryan Sandes. Deze ultra-renner rent niet voor het goud, voor prijzengeld of voor de aandacht van mooie vrouwen. Sandes rent door woestijnen omdat het nou eenmaal zijn natuur is. Als hij er rationeel over zou zijn, zou hij nooit 8 tot 10 uur in zijn eentje door deze machtige, gigantische landschappen hardlopen. Maar zoals hij uitlegt: mensen zijn irrationele wezens. We maken beslissingen op ons gevoel. Omdat we wat willen meemaken, onze eigen routes bepalen en een avontuur willen beleven.

The Beauty of the Irrational from The African Attachment on Vimeo.

De Zuid-Afrikaan behoort tot de top-atleten van deze wereld. Eén voor wie de Olympische Spelen te klein zijn, want voor zijn habitat zal nooit een Olympisch stadion gebouwd kunnen worden. 

Sandes werd in 2010 de eerste ultra-renner die alle vier woestijn races in de wereld op zijn naam schreef. Verdeeld over 6 tot 8 dagen legde hij parcours af van 250 kilometer in de Atacama woestijn (Chili), de Gobi woestijn (China), de Sahara (Egypte) en Antarctica. Time Magazine omschreef de 4 Deserts Challenge eens als de op één na heftigste en meest veeleisende uitputtende races in de wereld. Naast ultra-atleet is Sandes ook een actieve mountain biker en surfer.

“The canyon is always gonna be bigger and mightier than I’ll ever be. So, I’ve made peace with it. I’m moving forward.”

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)