209

De strijd om de media is begonnen

SP en VVD blijven de grootste ... Zwevende kiezer kiest nog veilig voor Rutte ... Peiling Maurice de Hond: Rutte (47 procent), Roemer (40 procent) ... Bekijk de nieuwe grafieken

De strijd om de media is begonnen. Rutte en Roemer blijven nu al weken tegen elkaar aan schuren. Veertig dagen voor de verkiezingen zijn er geen echte veranderingen te zien. De SP en de VVD blijven de grootste partijen. Volgens de peiling van Maurice de Hond krijgt de VVD er deze week één zetel bij. De PVV verliest juist een zetel. Het verschil tussen de VVD (32 zetels) en de SP (34 zetels) is nu 2 zetels.

De VVD is de afgelopen vijf weken flink uitgelopen op de PVV. Het verschil was een maand geleden nog vier zetels. Nu is het verschil tussen de nummers twee (VVD) en drie (PVV) gegroeid naar 14 zetels.

Als de kiezers een premier mogen aanwijzen kiest het merendeel voor Rutte, 47 procent. Dit komt omdat Rutte bij kiezers van de meeste partijen en bij zwevende kiezers nu nog de voorkeur geniet. Stemmers van SP, PvdA en GroenLinks zouden eerder kiezen voor Roemer. 

Volgens de peiling van Maurice de Hond hebben vrouwen sterker de neiging op de SP te stemmen. Op de VVD en D66 stemmen juist overwegend meer mannen. De SP en de PVV worden overwegend meer gekozen door laag opgeleiden. Op de VVD, D66 en GroenLinks stemmen meer hoog opgeleiden. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (209)