Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De 'trek van de mens' in één plaatje

  •  
12-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PeopleMovin.jpg
Hoe de mens zich in de wereld van links naar rechts en van rechts naar links beweegt
Wie de emigratie en immigratie cijfers van over de hele wereld verzamelt krijgt één grote brei aan cijfers. Technoloog Carlo Zapponi zag de grote ‘trek van de mens’ meer voor zich als een simpele beweging en maakte de hypermoderne flowchart People Movin. In de blokjes links bevinden zich de landen waar vandaan men emigreert en waarnaar toe. Rechts bevinden zich de landen die immigranten ontvangen en laat zien waar ze vandaan komen.
Carlo Zapponi’s People Movin is een hypermoderne flowchart van de avonturiers op deze aarde. Migranten vormen 3,15 procent van de wereldpopulatie volgens de World Bank Open Data Service. Top bestemmingen van immigranten zijn onder andere de VS, Rusland en Duitsland. In Mexico, India en Rusland trekken de meeste mensen weg. Vluchtelingen en asielzoekers vormen 8 procent van de wereldwijde migrantengroep, waarvan de meeste uit Afrika komen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.