Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De val blijft maar doorgaan: inboedel Moszkowicz wordt geveild

  •  
01-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
bram_300_02.jpg
Ex-steradvocaat verkeert financieel aan de rand van de afgrond
Komende woensdag mogen de inboedel en persoonlijke bezittingen van voormalig steradvocaat Bram Moszkowicz geveild worden. Dat heeft de rechtbank van Alkmaar bepaald. Alleen goederen die voorzien in zijn primaire levensbehoeften, zoals eetkamertafel met stoelen en een bankstel, mag hij houden.
In oktober werd door een deurwaarder beslag gelegd op de kunstcollectie en elektronica van Moszkowicz. Dit gebeurde op verzoek van de advocaat Gabriel Meijers die Moszkowicz de afgelopen twee jaar bijstond in de tuchtprocedures die tegen hem liepen. Meijers schakelde een deurwaarder in omdat Moszkowicz de rekening voor juridische bijstand voor een bedrag van 15.000 euro niet betaalde.
Er zijn ook andere schuldeisers, zoals zijn voormalig cliënt Donald G. die al eerder een claim van 35.000 euro kreeg toegewezen. De Belastingdienst legde vorige maand voor 300.000 euro beslag. Moszkowicz werd vorig jaar door het Hof van Discipline definitief geroyeerd  waardoor hij zijn beroep niet meer mag uitoefenen. Reden was dat hij de regels van de advocatuur te vaak aan zijn laars had gelapt. Hij liet zich onder meer betalen met grote contante bedragen – boven de 15.000 euro – zonder dat melden aan de deken. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.