21

De valse Voice

Idee van The Voice of Holland gejat volgens Amerikaanse site... 

2,8 miljoen mensen keken vrijdagavond weer naar The Voice of Holland. De Amerikaanse versie trekt zo’n 12 miljoen kijkers. En dat betekent heel veel geld voor John de Mol. Want hij heeft het bedacht. Of heeft hij het ordinair gejat?

Roy Barry schrijft op de website The Real Voice of America dat The Voice, inclusief naam en draaiende stoelen van hem is, dat hij het vast heeft gelegd en dat John de Mol dat allemaal wist. 

Barry zegt dat hij het idee in 2008 heeft laten registreren. In de beschrijving die hij heeft opgesteld staat onder andere: Publicity and Image give way to true talent when America puts the blindfolds on the judges as they search the nation to find music’s new “Voice of America”.

Talent turns the tables on the Judges in this reality-based talent series set to discover the greatest “Voice of America”.

Omdat hij het heeft vastgelegd, kan hij ook zien wie zijn idee hebben opgevraagd. Dat blijkt in 2009 ook The Entertainment Group van Marco Borsato te zijn. Het bedrijf dat nu failliet is, maar Borsato zit tegenwoordig wel in de draaiende stoel die Barry zegt verzonnen te hebben. John de Mol’s bedrijf Talpa heeft nog niet gereageerd, ook niet op de mails van Barry. Of de beschuldigingen allemaal kloppen, is onbekend, maar de documenten zien er op z’n minst betrouwbaar uit. 

Jean-Piere Geelen schreef vandaag in de Volkskrant over The Voice. En hij was niet mild. ‘Het gaat helemaal niet over muziek’ en het is bovendien ‘volksverlakkerij’ volgens de tv-recensent.

Geelen: ‘Zaterdag ging de volksverlakkerij over in bedrog. In ‘The sing offs’, een doorzichtige poging het succes over twee avonden te spreiden, moesten vier kandidaten afvallen. Wendy en Martijn vroegen hen naar de nacht na die ‘spannende’ vrijdagavond. In werkelijkheid was het een opname van direct na de vrijdagse tv-uitzending. Knullig: iedereen had dezelfde kleren aan als ‘de vorige avond’. Op Twitter was de uitslag al lang uitgelekt, RTL smeekte de aanwezige pers het spelletje mee te spelen. De stem van Holland stoot voornamelijk wanklanken uit.’

Nooit een valse noot: Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (21)