Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Wereld Draait voortaan Door op Nederland 1

  •  
06-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-VanNieuwkerk300.jpg
Nooit meer last van voetbal
De lang gekoesterde wens van Mathijs van Nieuwkerk om het VARA-programma De Wereld Draait Door te verhuizen naar Nederland 1 gaat in vervulling. Het is één van de drie belangrijkste wijzigingen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) die vanaf vanaf 1 januari 2014 in zullen gaan.
De veranderingen zijn het gevolg van de bezuinigen op het mediabudget waardoor de programmering noodgedwongen moet worden aangepast. Vanaf 2014 gaat het budget van circa 900 miljoen euro geleidelijk omlaag: 50 miljoen in 2014, 100 miljoen in 2015 en 200 miljoen in 2016. In 2016 dreigt er zelfs 100 miljoen extra bezuinigd te worden.
Van Nieuwkerk pleitte al eerder voor een verhuizing naar Nederland 1. Vanwege het voetbal op Nederland 3 worden de uitzendingen vaak ingekort: Verhuizen naar Nederland 1 is een oplossing: Lekker op de snelweg, veel bekijks en niemand die je lastig valt.
Onder de wijzigingen vallen ook: een dagelijks interviewprogramma van 25 minuten op Nederland 2 en op de plek van de DWDD op Nederland 3 komt een dagelijkse dramaserie voor jongeren (waarschijnlijk van BNN). Verder zal de NPO zijn prioriteiten uitwerken in de programmering. Dat houdt in dat er zo weinig mogelijk wordt bezuinigd op documentaires, journalistieke programma’s en Nederlandstalig drama.
Bron:  nrc

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.