10

&… De wereld gezien vanuit de vuilnisbak

Vuilnismannen maken prachtige foto's van hun favoriete plekken... Wilders wil kwartje van Kok teruggeven... Voor de 4e keer in honderd jaar Sumatraans neushoorntje geboren... Zwaarlijvigen slokken energie en voedsel van 300 miljoen mensen extra op... & Meer

Ander nieuws van vandaag.

Vuilnisman zijn, op het oog niet het allerleukste beroep dat je kunt hebben. In Hamburg daarentegen wel. Het vuilnisbedrijf wilde het werk aantrekkelijker en leuker maken voor de vuilnismannen en vroeg een reclamebedrijf met een PR-plan te komen. De uitkomst: Van een container op wielen werd een pinholecamera gemaakt. De vuilnismannen maakten met de ‘trashcam’ een serie foto’s van hun favoriete plekken in Hamburg. De uitkomst is prachtig. Bekijk hier meer foto’s. (Spiegel)

PVV-leider Geert Wilders wil ‘het kwartje van Kok’ teruggeven aan automobilisten. In 1991 werden de benzineaccijns verhoogd om de rijksbegroting op orde te krijgen. De eerste drie jaar na de invoering van het kwartje zijn de accijns bevroren. De overheid meent dat hierdoor het kwartje allang teruggegeven is. (De Volkskrant)

In een Indonesisch reservaat is een Sumatraans neushoorntje geboren. Het is de vierde geboorte in gevangenschap in honderd jaar. De diersoort wordt met uitsterven bedreigt. Volgens natuurbeschermers geeft de geboorte hoop op overleving van de soort. (Trouw)

Mensen met obesitas slokken wereldwijd energie en voedsel van 300 miljoen mensen extra op. Volgens Britse wetenschappers wordt dat, als de trend zich doorzet, binnenkort zelfs een half miljard mensen. (De Morgen)

De Algerijnse schrijfster Boualem Sansal zou een prijs van 15.000 euro ontvangen. De Arabische sponsoren van de prijs hebben zich echter teruggetrokken vanwege een bezoek van Sansal aan Israël. Ze was in mei eregast bij het Jeruzalem Schrijvers Festival. (France24)

Geef een reactie

Laatste reacties (10)