89

De woede van Wilders

NRC in bezit van e-mails van Wilders … PVV-leider regelmatig neerbuigend en negatief tegen collega's en partijgenoten 

Geert Wilders laat zich regelmatig neerbuigend en negatief uit naar zijn collega’s en partijgenoten via de mail. Dat onthult NRC Handelsblad zaterdag op basis van mails die de krant in bezit heeft gekregen. Uit de mails blijkt dat Wilders over ogenschijnlijk kleine zaken al behoorlijk boos kan worden.

Een voorbeeld dat de krant aanhaalt is de woede van Wilders toen bleek dat twee PVV’ers, een collega-Kamerlid en het hoofd bedrijfsvoering van de fractie met elkaar hadden besproken hoe de toenmalige fractiewoordvoerder ondersteund kon worden. Daar lijkt niets mis mee, maar voor Wilders was het verschrikkelijk. Hij mailde:

Wie haalt het in zijn hoofd om met mijn voorlichtster te spreken over de inzet van mensen (…) zonder dat ik van iets weet? Laat dat de laatste keer zijn (…), zijn jullie gek geworden?

Toen er kritiek kwam van de provinciale afdelingen over de verkiezingscampagne in 2012 en de gebrekkige partijorganisatie, reageerde Wilders ook gepikeerd. De provinciale afdelingen wilden de verkiezingen graag evalueren. De provincie Drenthe stelde in die berichten vragen bij het gebruinde gezicht van Wilders met de opmerking:

Henk en Ingrid hebben momenteel ook maar beperkte middelen voor vakanties”.

Wilders reageerde met:

Ze moeten niet zeuren. (…) GEEN evaluatiecommissie, is vragen om problemen.

Ook beschrijft NRC het verhaal van de mails die de Limburgse PVV-politicus Michael Heemels naar de partijleider stuurde. Heemels dreigde op te stappen nadat hij meerdere keren had gemaild naar Wilders en maar steeds geen reactie kreeg. Hij voorspelde dat als hij dat zou de doen, de complete fractie uit elkaar zou vallen. Inmiddels is Heemels gepromoveerd tot Wilder’s woordvoerder.

NRC meldt dat bronnen binnen de PVV zeggen dat dat de enige manier is om iets van Wilders gedaan te krijgen: dreigen met politiek drama.

CC Foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (89)