Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De wolf is terug in Nederland

  •  
07-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wolf300.jpg
Het is 150 jaar geleden dat de wolf door Nederland liep ... Foto van wolf nabij Emmen lijkt echt te zijn
De wolf heeft zijn comeback gemaakt in Nederland. Dat schrijven diverse media zaterdag, nadat een wolf is gezien en gefotografeerd langs de N381, ter hoogte van Noord-Sleen, bij Emmen. Volgens het meldpunt Wolven in Nederland is het de eerste wolf waarvan met zekerheid te zeggen is dat hij zelfstandig van Duitsland naar Nederland is gekomen.
Het is een historische dag, zegt wolvendeskundige Leo Linnartz. Het is namelijk zeker 150 jaar geleden dar het dier voor het laatst in het wild is gesignaleerd. “Dit is de eerste in ons land met goed bewijs”, aldus de wolvendeskundige. Duitse collega’s van Linnartz tipten hem dat de wolf op weg was naar Nederland. “Het was dan ook geen verrassing dat we vanochtend de melding kregen dat er eentje was gezien.”
Een aantal jaar geleden is waarschijnlijk ook een wolf gesignaleerd in Duiven. Dat beeldmateriaal was echter te vaag, waardoor men het erop hield dat het toen voor 95 procent zeker was dat het om een wolf ging. In 2013 werd in Luttelgeest een dode wolf aangetroffen, maar die bleek daar te zijn neergelegd.
Vorig jaar kreeg de wolf van het kabinet nog een beschermde status. Er mag dus niet op worden gejaagd.
cc-foto: Jan van der Aa

Meer over:

dieren, nieuws, wolven, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.