Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De wondere wereld van de wereld op het internet

  •  
22-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
todo.jpg
Stephane Kaas legt in een prachtige filmessay bloot hoe we door het internet van alles niet doen en tegelijkertijd des te meer leren kennen
Internet, o internet. Terwijl je eigenlijk duizend dingen op een lijstje hebt staan die je nog moet doen, lonkt de wondere wereld van het internet. Iedereen kent het gevoel wel. Nog even Facebook bekijken, waar je nog even een leuk filmpje tegenkomt, waardoor je moet denken aan dat ene nummer van vroeger – hoe heet het ook al weer, het ligt op het puntje van je tong. Toch maar even googlen dan. Voor je het weet ben je vergeten wat je ook alweer moest doen en ben je geruime tijd verder.
De filmessay van Hard/ /hoofd -redacteur Stephane Kaas gaat over dit fenomeen. Kaas won dinsdag de Jan Hanlo Essayprijs voor beste filmessay met de film ‘To-Do-Lijst’. De jury-omschrijving slaat de spijker op de kop. Over zijn inzending:
Het lijkt op een pleidooi om je stuurloos te begeven in een onbekende wereld die dankzij sociale media aan je voeten ligt. Maar de bevlogenheid van de maker heeft iets verraderlijks, evenals de sociale media zelf, zodat je je steeds moet afvragen: wat is mijn eigen benul van de dingen en wat wordt mij opgedrongen?
Hard/ /hoofd :  Filmessay: To-Do-Lijst

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.