47

&… de zelfcensuur van de Telegraaf

McDonalds ontdekt waar de kipnuggets vandaan komen, de brief die niet bestaat, de zoveelste blunderende presidentskandidaat... En ander nieuws

En er was weer een republikeinse presidentskandidaat die ze niet allemaal op een rijtje had. Dit keer Cain die denkt dat de Taliban in Libië aan het vechten zijn:

Dit is dan de zoveelste blunder van een presidentskandidaat. Eerder vergeleek Bachman zich met een seriemoordenaar en was er natuurlijk Perry die drie ministeries af wilde schaffen. Die ene, die andere en nog eentje, maar welke ook alweer? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een plaatje aanvragen, daar kan toch niks mis mee zijn. Maar daar dacht de gereformeerde baas van een visser anders over. Afgelopen nacht vroeg een luisterende visser het nummer “99 luftbalons” aan en dat kostte hem zijn baan. Want hij mocht van zijn baas niet naar de heidense radio luisteren. Hoe die baas wist dat zijn werknemer een plaatje had aangevraagd, is niet bekend…

Maar er was meer nieuws. Zoals van de Telegraaf. Nooit vies van een roddeltje hier of daar, maar als ze er zelf een rol spelen, blijven de chocoladeletter-koppen achterwege. Dit keer gaat het om een cruciale brief in de Ajax-soap. Die brief was gericht aan de Telegraaf en is de reden van veel rumoer. Dat is hier te lezen, en hier, en hier en hier onder andere. Maar dus niet bij de Telegraaf.

Eens in de zoveel tijd worden ze bij de McDonald’s compleet verrast door een onthulling van een dierenrechtenorganisatie. Dan is er weer ontdekt dat om miljoenen hamburgers en kipnuggets te fabriceren, echte dieren nodig zijn en dat die zo goedkoop mogelijk groot gebracht moeten worden. En dat gaat niet altijd in een gezellige groene graasweide. McDonalds was stom verbaasd en heeft de leverancier de wacht aan gezet.

Vrij van censuur en van kipnuggets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (47)