Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Zembla-methode

  •  
13-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zembla_logo_300.jpg
Komt allen naar het jubileum-debat in de Balie over de werkwijze van Zembla
Dit najaar bestaat ZEMBLA, het onderzoeksjournalistieke programma van de VARA, vijftien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt op donderdag 21 oktober in De Balie in Amsterdam een debat gehouden tussen kijkers en programmamakers over ‘De ZEMBLA-methode’, de journalistieke werkwijze die de redactie hanteert bij het maken van een uitzending.
De discussie over ZEMBLA’s werkwijze wordt gevoerd aan de hand van vier thema’s, ingeleid met fragmenten en van commentaar voorzien door Frits van Exter (Hoofdredacteur Vrij Nederland), Kay van de Linde (persstrateeg) en Adelheid Roosen (theatermaker). De thema’s zijn: de verborgen camera, confrontatie met  autoriteiten, stellingname en mogelijke gevolgen van een uitzending. Hans Beerekamp (tv-criticus NRC-Handelsblad) trapt af met een gesproken column. Kees Driehuis, eindredacteur ZEMBLA, leidt de avond.
Klik hier om a`€ 10,- kaarten te kopen bij De Balie. VARA-leden en VARAgidsabonnees betalen slechts € 5,- en kunnen kaarten bestellen via dit formulier.
De ZEMBLA-methode, donderdag 21 oktober, De balie te Amsterdam, aanvang 20.00 uur.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.