Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Decaan stuurde knokploeg op protesterende studenten af

  •  
29-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
montpellier
Een decaan en universitair docent aan de universiteit van Montpellier zijn op last van de minister van Onderwijs geschorst, hangende het onderzoek naar hun rol in een aanval door een rechtse knokploeg. Vorige week donderdag vielen gemaskerde mannen gewapend met knuppels de aula van de universiteit binnen die was bezet door studenten uit protest tegen nieuwe onderwijswetgeving. De knokploeg sloeg tot bloedens toe in op de weerloze studenten.
Al direct na de aanval rees het vermoeden dat de knokploeg was binnengelaten door de decaan. Nu heeft de Franse site voor opinies en onderzoeksjournalistiek Mediapart beelden gepubliceerd waarop te zien is dat de decaan applaudisseert voor de extremisten die op de studenten inhakken. De universitair docent heeft bekend dat hij zelf ook deel heeft genomen aan de aanval. Een aantal studenten moest zich laten behandelen in het ziekenhuis vanwege de toegebrachte verwondingen.

Meer over:

frankrijk, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.