Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deense minister richt smeekbede tot Leonard Cohen

  •  
14-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
cohen_300_11.jpg
Dansgroep dreigt wereldtournee af te moeten breken wegens halsstarrige houding zanger
De Deense minister van Cultuur heeft een persoonlijke brief geschreven aan de legendarische Canadese zanger Leonard Cohen. Uffe Elbæk probeert zo te bemiddelen voor de dansgroep Granhoj Dans uit Aarhus die momenteel een wereldtournee maakt met de show ‘Dance me to the end on/off love’.
Het dansconcert draait om de muziek van Leonard Cohen maar de zanger en zijn platenmaatschappij verbieden het gebruik van zijn liedjes als Dance me to the end of love en het wereldberoemde en eindeloos gecoverde  Hallelujah. De dansgroep heeft daarom al een voorstelling in Polen moeten afgelasten. Een groot probleem vormen vooral de 34 geplande voorstellingen in Canada, het thuisland van Cohen. Daarom is ook de Deense ambassade ingeschakeld, meldt de Deense zender TV2. Granhoj Dans vreest een schadeclaim als de voorstelling zonder toestemming doorgaat. Dat zou het faillissement van de theatergroep betekenen. Het dansconcert was al een aantal malen in  Nederland  te zien.
Volgens de Deense minister Elbæk is de houding van Cohen onredelijk en doen de dansers niets illegaals. Hij hoopt met zijn brief de milde bard op andere gedachten te brengen. De 78-jarige Cohen maakt op dit moment zelf ook een uitgebreide wereldtournee. In augustus treedt hij op in Amsterdam.
RTEmagicC_uffe_300.jpg
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.