14

Deense minister richt smeekbede tot Leonard Cohen

Dansgroep dreigt wereldtournee af te moeten breken wegens halsstarrige houding zanger

De Deense minister van Cultuur heeft een persoonlijke brief geschreven aan de legendarische Canadese zanger Leonard Cohen. Uffe Elbæk probeert zo te bemiddelen voor de dansgroep Granhoj Dans uit Aarhus die momenteel een wereldtournee maakt met de show ‘Dance me to the end on/off love’.


Het dansconcert draait om de muziek van Leonard Cohen maar de zanger en zijn platenmaatschappij verbieden het gebruik van zijn liedjes als Dance me to the end of love en het wereldberoemde en eindeloos gecoverde Hallelujah. De dansgroep heeft daarom al een voorstelling in Polen moeten afgelasten. Een groot probleem vormen vooral de 34 geplande voorstellingen in Canada, het thuisland van Cohen. Daarom is ook de Deense ambassade ingeschakeld, meldt de Deense zender TV2. Granhoj Dans vreest een schadeclaim als de voorstelling zonder toestemming doorgaat. Dat zou het faillissement van de theatergroep betekenen. Het dansconcert was al een aantal malen in Nederland te zien.

Volgens de Deense minister Elbæk is de houding van Cohen onredelijk en doen de dansers niets illegaals. Hij hoopt met zijn brief de milde bard op andere gedachten te brengen. De 78-jarige Cohen maakt op dit moment zelf ook een uitgebreide wereldtournee. In augustus treedt hij op in Amsterdam.

cc-foto: Nederlands UITburo / Radikale Venstre

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)