Laatste update 13:09
40

Deense politicus bestraft na vergelijken moslims en Hitler

Mogens Camre, een politicus van de extreem-rechtse Deense Volkspartij werd vorig jaar beboet voor xenofobische en racistische tweets waarin hij moslims met Hitler vergelijkt. Het hoger gerechtshof heeft hem nu veroordeeld tot een boete van 8000 kroon, wat neerkomt op ongeveer 1071 euro. Dat meldt The Local DK.

Camre schreef in het volgende in een tweet die inmiddels verwijderd is:

Wat betreft de jodensituatie in Europa: de moslims gaan verder waar Hitler stopte. Alleen dezelfde behandeling die Hitler kreeg zal de situatie veranderen. 

Die tweet leverde de Deen twee aangiftes op die door individuen gedaan zijn toen de uitspraak nationale aandacht kreeg. Vervolgens moest Camre voor de rechter verschijnen en werd hij veroordeeld. Hij ging in hoger beroep maar het mocht niet baten. Zijn straf zou volgens de politicus een schending van de vrijheid van meningsuiting zijn.

Het is compleet oneerlijk en grotesque. Ik kan alleen zeggen dat om mezelf nauwkeurig te uiten ik meer dan 140 tekens nodig heb. Dat is het probleem geweest.
Camre is eerder in opspraak geraakt toen hij tijdens een interview in Nederland zei dat Duitse soldaten in de straat zich ‘beter gedroegen dan moslimjongeren en ‘zeer gedisciplineerd waren’.
De Deense Volkspartij laat weten dat de veroordeling van Camre geen invloed heeft op zijn positie binnen de partij.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)