Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deense populistische partij wil Al Jazeera verbieden

  •  
01-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_a5ffcccc72.jpg.jpg
Arabische nieuwszenders zouden 'haat tegen het Westen' zaaien. In het Midden-Oosten wordt de zenders juist als pro-westers gezien
De rechts-populistische Deense Volkspartij wil de Arabische nieuwszenders Al-Jazeera en Al-Arabiya van de Deense televisie weren. Dat meldt NRC Handelsblad maandag. Partijleider Pia Kjaersgaard deed de uitspraak in een interview met de krant Berlingske Tidende. De Deense Volkspartij is de derde partij van het land en geeft gedoogsteun aan de centrum-rechtse minderheidsregering.
Volgens Kjaersgaard zitten de uitzendingen van Al-Jazeera en Al-Arabiya “vol haat […] ze dragen bij aan het voortdurend inprenten van haat tegen de westerse samenleving”, zo schrijft NRC.
Nasser Alsarami van de zender Al-Arabiya reageerde verontwaardigd op Kjaersgaards voorstel. “De beschuldigingen zijn absoluut vals en ik ben blij dat niet alle partijen in Denemarken haar visie delen”, zei Alsarami. “In de Arabische wereld worden we er vaak van beschuldigd dat we pro westers zijn […] Als we van beide kanten kritiek krijgen doen we kennelijk iets goed.” De Deense regering heeft laten weten niets te voelen voor een verbod.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.