78

Deense populistische partij wil Al Jazeera verbieden

Arabische nieuwszenders zouden 'haat tegen het Westen' zaaien. In het Midden-Oosten wordt de zenders juist als pro-westers gezien

De rechts-populistische Deense Volkspartij wil de Arabische nieuwszenders Al-Jazeera en Al-Arabiya van de Deense televisie weren. Dat meldt NRC Handelsblad maandag. Partijleider Pia Kjaersgaard deed de uitspraak in een interview met de krant Berlingske Tidende. De Deense Volkspartij is de derde partij van het land en geeft gedoogsteun aan de centrum-rechtse minderheidsregering.

Volgens Kjaersgaard zitten de uitzendingen van Al-Jazeera en Al-Arabiya “vol haat […] ze dragen bij aan het voortdurend inprenten van haat tegen de westerse samenleving”, zo schrijft NRC.

Nasser Alsarami van de zender Al-Arabiya reageerde verontwaardigd op Kjaersgaards voorstel. “De beschuldigingen zijn absoluut vals en ik ben blij dat niet alle partijen in Denemarken haar visie delen”, zei Alsarami. “In de Arabische wereld worden we er vaak van beschuldigd dat we pro westers zijn […] Als we van beide kanten kritiek krijgen doen we kennelijk iets goed.”
De Deense regering heeft laten weten niets te voelen voor een verbod.

Lees meer bij NRC: Deense Volkspartij wil verbod op Al-Jazeera

Geef een reactie

Laatste reacties (78)