Laatste update 08:34
5

Defence for Children: Nederland faalt bij opsporing vermiste kindvluchtelingen

Belangenorganisatie Defence for Children vindt dat de Nederlandse overheid té weinig doet om vermiste kindvluchtelingen op te sporen. Dat meldt de NOS dinsdag. Het werd dit weekend bekend gemaakt dat in Europa meer dan 10.000 kinderen die alleen zijn verdwijnen. Volgens Europol is de kans groot dat die in handen zijn gekomen van smokkelbendes die ze in kinderarbeid of prostitutie plaatsen.

Volgens Defence for Children zijn er in Nederland in 2014 ongeveer 110 kinderen vermist geraakt. Een aantal van hen zou doorgereisd zijn naar een ander land en ongeveer tien zijn er uit beschermde opvang ‘verdwenen’. De belangenorganisatie wil dat de Nederlandse overheid meer doet om kinderen op te sporen en  dat er maatregelen getroffen worden om de verdwijningen te voorkomen. Woordvoerder Martine Goeman:

We hebben deze kinderen binnen onze grenzen. Dus het is onze verantwoordelijkheid om het probleem serieus te nemen. Het is een kwetsbare groep. Juist daarom zouden alle alarmbellen moeten klinken wanneer kindvluchtelingen verdwijnen

Defence for Children pleit ervoor dat voor vermiste kindvluchtelingen ook een ‘Amber alert’ uitgaat in plaats van enkel een registratie die zegt ‘vertrokken met onbekende bestemming’. Verder wil de organisatie ook dat er begeleiding komt na 18 jaar omdat mensen ook daarna in handen kunnen vallen van de verkeerden.

cc foto: Freedom House

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (5)