Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DeGids over het CPB, Borgen en Frans Timmermans

  •  
16-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
midweek.jpg
Peter Kee en Francisco van Jole over het CPB dat de VVD als regeerakkoordwinnaar uitriep, de clash tussen Frans Timmermans en de PVV en de Deense politieke dramaserie Borgen
Over de Haagse actualiteit praten we met Peter Kee, politiek redacteur van Pauw & Witteman en Francisco van Jole, eindredacteur van de opinie- en debatsite Joop.nl.
Met vandaag:
VVD winnaar kabinetsformatie Er zijn aanzienlijk meer punten uit het VVD-programma in het akkoord terechtgekomen, dan PvdA-punten. Het Centraal Planbureau heeft gekeken welke punten uit de verkiezingsprogamma’s in het regeerakkoord terecht zijn gekomen en welke waarde de maatregelen hebben. En wat blijkt: van het VVD-programma staat nu 77 procent in het regeerakkoord. Van het PvdA-programma 41 procent.
Minister Timmermans botst met PVV En het vragenuur in de Tweede Kamer leverde gisteren spannende televisie op. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken beantwoordde vragen over Europese leningen ter waarde van vijf miljard euro aan Egypte. De minister kreeg het aan de stok met een groot deel van de Kamer. PVV-Kamerlid Van Klaveren maakte een punt van antisemitische uitlatingen van Egyptische president Morsi, twee jaar geleden. Het liep uit op een welles nietes tussen Timmermans en Van Klaveren over de islam en moslims. Ineens was de veelgeprezen diplomaat Timmermans ver te zoeken…
De realiteit van politieke dramaserie Borgen Morgenavond zendt de VARA de eerste aflevering uit van Borgen, een Deense politieke dramaserie. Waarom zouden we Borgen niet mogen missen? Geeft de serie een goed beeld van politiek. Lijken Denemarken en Nederland op elkaar?

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.