Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dekker: bestrijd radicalisering op scholen

  •  
15-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sanderdekker300
'Geradicaliseerde jongeren vormen een bedreiging voor de veiligheid binnen en buiten de school'
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs wil dat radicalisering van jongeren op school wordt aangepakt. Dekker deed zijn uitspraken naar aanleiding van de tweejaarlijkse veiligheidsmonitor die hij donderdag naar de Tweede Kamer stuurde.
Uit die veiligheidsmonitor zou blijken dat vier procent van de schoolleiders merkt dat er religieus extremisme voorkomt op hun school. Gemiddeld zou het gaan om 0,1 procent per locatie. Volgens Dekker is ‘dit thema alleen maar actueler geworden na de aanslagen in Parijs’. Volgens hem vormen geradicaliseerde jongeren dan ook een ‘bedreiging voor de veiligheid binnen en buiten de school’. 
Het bijbehorende kabinetsplan om jihadisme aan te pakken wil dat scholen ondersteund worden in het omgaan met radicaliserende jongeren. Daarnaast zouden scholen meer aandacht aan burgerschap moeten besteden ‘om duidelijk te maken wat vrije waarden betekenen’.
Uit de veiligheidsmonitor blijkt ook dat het gros van leerlingen en docenten zich veilig voelt op en rond de school.
Cc-foto: Gerard Stolk

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.