9

Delfzijl naar Raad van State om gaswinningsbesluit Kamp

Gemeente voelt zich anderhalf jaar aan het lijntje gehouden door minister

De Groningse gemeente Delfzijl vreest voor de veiligheid van haar inwoners vanwege de aardbevingen en is niet tevreden met het gaswinningsbesluit van minister Kamp. Daarom stapt de gemeente naar de Raad van State, meldt RTV Noord.

De gemeente Delfzijl voelt zich volgens de regionale omroep aan het lijntje gehouden door minister Kamp. Daar wil het beroep aantekenen tegen het gaswinningsbesluit. Volgens de gemeente wordt er al anderhalf jaar gewacht op een reactie op de vraag wat een aardbeving zou betekenen voor een chemiepark binnen de gemeentegrenzen.

Burgemeester Emme Groot:

Ik vind dat wij aan de bevolking moeten kunnen laten zien in hoeverre risico’s toenemen of niet. (..) Delfzijl heeft een groot chemiecluster. Dat is sowieso al een veiligheidsaspect en aardbevingen zouden daar een extra risico aan kunnen toevoegen. (..) Wij willen weten hoe dat zit en welke maatregelen de minister neemt om dat te voorkomen.

De stap naar de Raad van State moet duidelijkheid geven, nu een reactie van de minister uitblijft. Ook pleit de burgemeester voor een hypotheekgarantie zodat mensen die hun huis willen verkopen maar dat niet kunnen wegens het gaswinningsbesluit, zich geen zorgen hoeven te maken. 

RTV Noord: Delfzijl is boos op Kamp en onderneemt stappen

Cc-foto: Wikicommons Rex

Geef een reactie

Laatste reacties (9)