Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demissionair kabinet komt met minimale versoepeling voor festivals

  •  
02-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deel kabinet weer bijeen voor corona-overleg

© DEN HAAG - Demissionair premier Mark Rutte en demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) in gesprek met de pers over de laatste stand van zaken rondom het

Het demissionaire kabinet staat onder strikte voorwaarden toch festivals toe. Dat maakte Mark Rutte maandagmiddag bekend. Die voorwaarden zijn dat het festival niet langer dan een dag mag duren, in de buitenlucht wordt gehouden, en ook mogen er niet meer dan 750 mensen aanwezig zijn.
Een week geleden zette het kabinet een streep door het festivalseizoen 2021. Het verbod op meerdaagse festivals dat eigenlijk tot begin augustus gold, werd verlengd tot minimaal 1 september. Meerdaagse festivals zoals bijvoorbeeld Lowlands kwamen daarmee definitief te vervallen.
Vanaf 14 augustus wordt nu een minimale versoepeling van algehele festivalverbod doorgevoerd. Behalve het beperkte aantal festivalgangers en verplichte buitenlucht, is ook een volledige vaccinatie noodzakelijk, een besmetting in de afgelopen zes maanden, of een negatieve testuitslag via testen voor toegang.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.